El castellà per a la ciutat

Aquets dies estic de vancanes, per això faig el mandrós fins i tot amb el blog. Però aquests dies, que consti en acta, també aprofito per fer realitat alguns reptes esportius com ara el carrilet olot-girona-sant feliu de guíxols. Ahir el vaig completar i a banda del paisatge i del bon rotllo general d’anar una mica de bohemi per la vida una cosa em va cridar l’atenció.[@more@]

Tothom a qui et trobes pel camí et saluda, "hola, bon dia", "hola, bona tarda", "adéu" … ja sigui a peu, o amb bici, jove o gran, blanc o negre, i tothom, quan dic tothom és tothom amb un somriure i en català !!! de fet, quan hem anat a pujar alguna muntanya o a fer alguna travessia també ens hem trobat amb el mateix.

En canvi si vas a la ciutat, Barcelona, el més habitual és que pel carrer t’entrin en castellà "oye perdona, podrias …", "perdona, sabes ..".

Suposo que és la realitat que es viu a cada indret, català i castellà són llengües cooficials a Catañunya però sembla que el seu ús té preferències geogràfiques. Per mi fantàstic, prefereixo una muntanya en català i una ciutat en castellà que a l’inrevés.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.